Környezet

Horgányzás

Környezet

A Schmelz-Limbachban működő új Tűz-galvanizálás üzembe helyezésével 2011 nyáran a MEISER cég új fejezetet nyitott. A tűzhorganyzás eredménye egy 60-70 cm-es (kb. 850 g/m2) cinkréteg. Ez biztosítja a profilok hosszú, 30 évet is meghaladó élettartamát.

Új épületünk az ipari építészetet ötvözi a modern és innovatív technológiával.

A környezet, és a dolgozók is profitálnak a nem szennyező műveletekből, és a munkavállalók példamutató munkakörülményekkel rendelkeznek.

Az üzemnek olyan automatikus rendszere van, amely biztosítja a magas szintű minőséget és hatékonyságot.

Előszőr megtörténik a profil legyártása, majd a kész oszlopot belemártják a folyékony 450 °C –os cinkfürdőbe. Az oszlopok a kirakodásig nyomon követhetők.

A korábban elvégzett kémiai kezelés egy környezetbarát eljárás, amelyet teljesen elkülönített helyen végeznek. A kibocsátás kiszűrése egy extrakciós rendszeren keresztül történik, így a környezetet nem érinti.


Erőteljes szárító használatával olyan felületet állítunk elő, amelyet tisztítunk, majd előmelegítünk a horganyzás előtt. Ez pozitív hatással van a cinkfelhasználásra, és a felületi minőségre is. Valóban, a cink elsődleges anyag, amelyet óvatosan kell használni.